Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@06:24:59 GMT

۹۰ درصد دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی شاغل می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۴۴۰۶۹

۹۰ درصد دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی شاغل می‌شوند

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مشغول به کار می شوند، گفت: با اجرای شیوه‌های جدید آموزشی در این دانشگاه که الگوی آن از کشورهای اروپایی همچون آلمان گرفته شده صنایع نیاز به نیروهای خاص را به دانشگاه اعلام می کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سیدحسن قاضی عسگر ‌ بعدازظهر امروز (سه شنبه) در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد:  دانشگاه علمی و کاربردی در استان اصفهان دارای ۴۳ مرکز است و حدود ۱۷ هزار و پانصد دانشجو و ۳۰۰۰ مدرس در این دانشگاه‌ها در حال فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ثبت‌نام در این دانشگاه از اواخر مرداد آغاز می‌شود، افزود: این دانشگاه در شش هزار کد رشته پذیرش دانشجو خواهد داشت و تنها دانشگاهی است که توانسته در ۲۵ سال فعالیت خود ۸۰۰ شغل را به صورت رشته دانشگاهی درآورد و این آموزش‌ها را در ۶۰۰ مرکز آموزشی ارائه دهد.

رییس دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان در خصوص ظرفیت مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه علمی و کاربردی گفت: مقطع کاردانی این دانشگاه با ۳۵۰۰ کد رشته با ظرفیتی بالغ بر ۲۳۰ هزار نفر و مقطع کارشناسی با ۲۰۸۰ کد رشته با ظرفیت ۱۴۰ هزار نفر در کل کشور فعالیت دارد.

وی در خصوص وضعیت کدرشته های استان اصفهان گفت: در استان اصفهان ۱۶۴ کد رشته که ۱۰۸ کد رشته در مقطع کاردانی و ۵۶ کد رشته در مقطع کارشناسی است وجود دارد که ۷۶ کد رشته در سطح استان و ۲۵۵ کد رشته محل، تمدیدی است.

قاضی عسگر با اشاره به اضافه شدن چند کد رشته جدید از مهرماه به ظرفیت قبلی کد رشته‌های استان اظهار کرد: بر اساس پایش میدانی حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد دانش آموختگان این دانشگاه شاغل هستند که از این تعداد ۱۵ درصد از قبل شاغل بوده و ۵۰ درصد آنها بدون هیچ تجربه کاری وارد این دانشگاه شده اند.

وی با تاکید بر اینکه بیش از ۹۰ درصد دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مشغول به کار می شوند، تصریح کرد: با اجرای شیوه‌های جدید آموزشی در این دانشگاه که الگوی آن از کشورهای اروپایی همچون آلمان گرفته شده صنایع نیاز به نیروهای خاص را به دانشگاه اعلام می کند و بر این اساس شیوه جدید آموزش انجام خواهد شد که دانشجو بخشی از وقت خود را در صنعت و بخش دیگر آن را در دانشگاه می گذراند و بخشی از هزینه‌های تحصیل را هم صنعت موردنظر تقبل می کند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان در خصوص تخصیص وام به دانش آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: وام ۵۰ میلیونی با کارمزد ۲ درصد برای دانشجویانی که در مرکز نوآوری دانشگاه اقدام به تاسیس شرکت کرده اند در نظر گرفته شده که این وام حمایتی برای ورود افراد به بازار کار و اشتغال است.

وی با تاکید بر اینکه از اهداف مهم این دانشگاه افزایش کاربردی و مهارتی بودن و اشتغال پذیری است، افزود: در این دانشگاه دو طیف دانشجو وجود دارد اول داشنجویانی که تازه وارد بوده و تجربه‌ای ندارند و دوم دانشجویانی هستند که از صنعت برای ارتقای مهارت‌های خود وارد این دانشگاه می شوند.

قاضی عسگر با بیان اینکه این دانشگاه در سه سال اخیر برخلاف دیگر دانشگاه‌ها ۱۵ درصد افزایش دانشجو داشته است، افزود: در استان اصفهان ۱۶ کد رشته محل صرفا مختص خانم ها و ۶۴ کد رشته محل تنها مختص آقایان است، ۲۵۱ کد رشته محل هم به پذیرش دانشجو به صورت مختلط اقدام می‌کنند و به طور کل ۶۰ درصد دانشجویان این دانشگاه از آقایان و ۴۰ درصد از خانم‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه حدود ۸۰ درصد آموزش‌ها در کشورهای خارجی به صورت فنی و حرفه ای است، اظهار کرد: این در حالی است که در کشور ما این رقم کاملا برعکس بوده و چیزی حدود ۷۰ درصد آموزش‌ها نظری و تنها ۳۰ درصد آموزش‌ها به صورت عملی است.

قاضی عسگر یکی از دلایل بیکاری دانش آموختگان در کشور را عدم وجود سیستم آموزشی مهارتی دانست و اظهار کرد: تنها راه کاهش بیکاری برقراری سیستم آموزشی مهارتی در کشور و توجه به این رشته هاست.

وی با بیان اینکه ارزیابی مجدد مدرسین را در دست اجرا است، گفت: به دنبال ارزیابی مجدد مدرسان هستیم و مدرسانی که از بدنه صنعت بوده یا دارای شرکت‌های دانش بنیان هستند مورد هدف همکاری در این دانشگاه هستند و اعتقاد بر این است این امر باعث افزایش کیفیت آموزشی خواهد بود.

قاضی عسگر در خصوص بازنگری محتوای درسی گفت: این دانشگاه در پی کسب نظرات مختلف از جمله دانشجویان، مدرسان، مدیران گروه و صاحب نظران حوزه‌های صنعت و خدمات است که به این منظور سامانه ای برای درج نظرات آنان در خصوص محتوای آموزشی درنظر گرفته شده است.

رییس دانشگاه علمی کاربردی اصفهان با اشاره به اینکه اولویت اول اشتغال استان در بخش خدمات است، افزود: اولویت اشتغال در بخش خدمات ۲۳ هزارنفر، در بخش صنعت ۸۶۰۰ نفر و در بخش کشاورزی ۲۵۰۰ نفر است که این اهمیت بخش خدمات در استان را مشخص می کند.

قاضی عسگر برگزاری رشته های محدود در مقطع کارشناسی ارشد را از سال ۹۸ دانست و افزود: فلسفه دانشگاه علمی کاربردی آموزش افراد در سطح کاردانی و کارشناسی بوده و تربیت تکنسین های ماهر و ورزیده از اهداف مهم آن تا کنون بوده است.

وی با انتقاد به کمبود بودجه‌های دانشگاه علمی کاربردی گفت: متاسفانه هیچ بودجه دولتی به این دانشگاه اختصاص نمی یابد و چیزی حدود ۹۰ درصد هزینه‌ها از محل شهریه دانشجویان تامین می شود که این توجه مسئولان استانی و کشوری را می‌طلبد.

رییس دانشگاه علمی کاربردی استان در خصوص برگزاری چهاردهمین جشنواره قرآن و عترت این دانشگاه گفت: این جشنواره از سوم تا پنجم مهرماه در اصفهان برگزار می شود که ویژه دانشجویان، کارکنان و مدرسان دانشگاه است که شامل بخش های مختلفی اعم از بخش های آوایی، ترتیل، حفظ قرآن، تواشیح، تفسیر، آشنایی با نهج البلاغه و صحیفه سجادیه همچنین بخش های پژوهشی و تولید نرم افزار و اپلیکیشن خواهد بود که به میزبانی اصفهان برگزار خواهد شد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اشتغال دانشجو دانشگاه علمی کاربردی اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۴۴۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امین: فعالیت دانشجویان در صنایع را برای سازمان‌ها توجیه کنیم 

فرشته امین، مدیرکل دفتر مهارت دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره ارتباط صنعت با دانشگاه اظهار کرد: در یک سیستمی متشکل از استاد، دانشجو، سازمان، دولت و ذی نفعان قرار گرفته ایم که هر کدام نقش مهمی بر عهده دارند، وقتی پای صحبت آن‌ها می‌نشینیم از ارتباط کمرنگ دانشگاه با صنعت گلایه‌مند هستند و دغدغه‌هایی دارند، اما این تنها کافی نیست؛ چرا که همه ما باید خود را در این سیستم یک فرد مسئول بدانیم و پای کار بیاییم. 

وی افزود: عضو هیئت علمی دانشگاه و سازمان‌ها و بخش‌های مختلف باید با همکاری یکدیگر ارتباط صنعت با دانشگاه را تقویت ببخشند؛ برگزاری رویداد‌هایی از قبیل نمایشگاه بازار کار هم با هدف افزایش آمار اشتغال و معرفی صنایع به دانشجویان و فارغ التحصیلان انجام می‌شود تا آنها بتوانند متناسب رشته تحصیلی خود فعالیتی را به ثمر برسانند. 

امین تصریح کرد: برخی از سازمان‌ها هنوز توجیه نشده اند که چرا دانشجو باید ۷۰ ساعت از زمان خود را در صنایع بگذراند و در مقابل کارفرما هم به ارزیابی او اقدام کند، در صورتی که اگر به سیستم مذکور اعتقاد و دیدبلند مدت داشته باشیم، همه باید در مقطعی سرمایه گذاری کرده و وقت و انرژی بگذاریم تا تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه جدی گرفته شود. 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: طبق برنامه ریزی ۲ ساله باید برنامه‌های خود را تحقق ببخشیم تا ارتباط دو سویه صنعت و دانشگاه بیش از پیش پررنگ‌تر شود، هم اکنون دانشجویان در برخی از حوزه‌ها مثل رشته‌های فنی مهارت‌های خوبی دارند، اما با توجه به ماهیت رشته ها، دانشجو باید در دوران تحصیل خود مهارت‌هایی را کسب کند، در مقابل در برخی از رشته‌ها این مهارت آموزی کمتر است. 

امین گفت: مهارت‌های عملی مانند کار گروهی، مدیریت زمان، برنامه ریزی، توانایی حل مسئله، رهبری و ... در رشته‌های فنی آموزش داده می‌شود، اما هم اکنون دغدغه ما در دانشگاه‌ها این است که دانشجو در بدو ورود به بازار کار نمی‌تواند کار گروهی انجام دهد و نامه اداری بنویسد و توانایی حل مسئله و مدیریت را ندارد که باید روی این مسائل تاکید کنیم. پس تمرکز ما هم روی مهارت‌های عملی و رفتاری است. 

وی بیان کرد: مهارت‌های سخت در برخی از رشته‌ها هم اکنون قوی‌تر است و به همین علت متقاضی بازار کار در آن رشته‌ها بیشتر و در برخی دیگر ضعیف‌تر است.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • ۱۱۷ نفر در ۲ دوره المپیاد علمی دانشجویی برگزیده شدند
  • امین: فعالیت دانشجویان در صنایع را برای سازمان‌ها توجیه کنیم 
  • دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب را حذف کرد
  • بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب در دانشگاه فنی و حرفه ای حذف شد
  • ۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق التدریس دانشگاه علمی‌کاربردی
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند