Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان گفت: رشته های تحصیلی دانشگاهی باید بر اساس نیاز کشور طراحی شود تا جوانان پس از فراغت از تحصیل، بیکار نمانند و نیازهای کشور تأمین شود.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی امام جمعه اصفهان​آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد در دیدار با رییس و معاونان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان با بیان اینکه رشته های تحصیلی در دانشگاه های کشور بر اساس نیازهای  کشور طراحی شود، اظهار کرد: اگر دانشجویان بر اساس این نیازها تربیت شود، پس از فراغت از تحصیل بیکار نمی شوند و نیازهای کشور نیز تأمین می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه پنج رشته دانشگاهی خوب، ارزشمند و آینده دار بهتر از ۱۰۰ رشته ای است که در آینده نیازی به آن نیست، افزود: دانشگاه ها باید به دانشجویان مشورت دهند و رشته های خوب و آینده دار را مطابق با نیاز های کشور به آنان معرفی کند؛ نباید عمر دانشجویان هدر رود، به نظر بنده بدترین اسراف، اسراف در عمر است، اینکه یک دانشجو چهار سال عمر خود را به یادگیری رشته ای که فایده ای ندارد اختصاص دهد، اسراف است.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان بیان کرد: لازم است تا همه دانشگاه ها همانند دانشگاه علمی کاربردی، به صورت تئوری و عملی با دانشجویان کار کنند تا فارغ التحصیلان دانشگاهی در رشته خود متخصص باشند.

وی یادآور شد: یکی از اشکالاتی که قبلاً به وزارت علوم مطرح کرده ام این است که جذب دانشجو بر اساس نیاز کشور انجام نمی شود و دانشگاه ها فقط به فکر درآمدزایی هستند؛ مشاهده می کنیم که تعداد زیادی از دختران دانشجو، فوق لیسانس حقوق می گیرند و در آینده دستگاه قضایی نمی تواند آنان را به عنوان قاضی جذب کند.

آیت الله طبابایی نژاد ادامه داد: از سوی دیگر در اصفهان که یک شهر مذهبی است رادیولوژیست یا دندان پزشک مجرب زن و مرد به اندازه کافی برای خانم ها و آقایان وجود ندارد، این بدین معنا است که نیاز وجود دارد، اما تحصیل دانشجویان در این رشته ها نیست؛ برای مثال رشته مهندس معدن برای زنان وجود دارد، آیا مسئولان فکر نمی کنند که در کشور ما که یک کشور اسلامی است این رشته برای زنان کارایی ندارد.

وی با بیان اینکه باید نخبگان را به دانشگاه ها به ویژه در مقاطع بالای دانشگاهی جذب کرد، تصریح کرد: اینکه یک نفر به راحتی به دانشگاه وارد شود، درس بخواند، مدرک بگیرد و پس از فراغت از تحصیل، کاری یاد نگرفته باشد، چه فایده ای دارد؟ اینکه علمی آموخته شود و نتوان به جامعه خدمت کرد، فایده ای ندارد.

امام جمعه اصفهان با ابراز خرسندی از فعالیت های دانشگاه جامع علمی کاربردی در تدوین رشته های دانشگاهی مورد نیاز جامعه عنوان کرد: مسئولان باید زودتر به فکر اینگونه اقدامات بودند؛ مسئله علم و یادگیری اگر کاربردی نباشد به درد نمی خورد، علم نظری و دانستن، مقدمه ای برای عمل کردن است.

ارزش ذاتی علوم مذهبی و دینی

وی یادآور شد: البته برخی از علم ها همچون علوم مذهبی ارزشمند هستند چراکه با فراگیری این علوم و شناخت خدا و دین الهی ایمان، انسانیت و تقرب به خدا انسان افزایش می یابد؛ علم دینی را نمی توان بدون تقوا به دست آورد اما یک فرد کافر  می تواند سایر رشته ها را بیاموزد.

آیت الله طباطبایی نژاد گفت: برخی از دختران و خانم هایی که تا سطح لیسانس و بالاتر درس خوانده اند از مسائل خانه داری اطلاعی ندارند و یکی از علت های طلاق در جامعه، همین عدم یادگیری مهارت های زندگی است، البته طلاق علت های متعددی دارد.

سید حسن قاضی عسکر، رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان نیز در این دیدار با ارایه گزارشی از اقدامات این دانشگاه اظهار کرد: استان اصفهان با ۴۳ مرکز علمی کاربردی در سطح استان، بیشترین مرکز در سطح کشور را در میان دانشگاه های جامع علمی دارد.

وی با اشاره به تفاوت های دانشگاه جامع علمی کاربردی با سایر دانشگاه ها افزود: این دانشگاه بر اساس نیاز و تقاضای جامعه و آمایش سرزمین رشته های خود را طراحی و اجرا می کند، این دانشگاه شغل محور بوده و به آموزش مهارت های خاص به دانشجویان می پردازند.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان تصریح کرد: در نظر داریم با راه اندازی سامانه اینترنتی، وضعیت رشته های تصحیلی از نظر نیاز کشور و اشباع شدن آن را به دانشجویان ارائه کنیم، از سوی دیگر تأسیس رشته های جدید و کاربردی همچون رشته حسابداری با گرایش خمس و زکات در حال بررسی است.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۹۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در مناطق محروم

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، ابوالفضل باقری فرد، از تدبیر وزارت بهداشت برای جذب دستیاران در رشته های مورد نیاز کشور خبر داد و گفت: در آزمون های سال گذشته در برخی از رشته های تخصصی همچون طب اورژانس، بیهوشی و طب اطفال داوطلبین کمتری تمایل به حضور داشتند و بعضا صندلی این رشته ها خالی بود. در سال گذشته، تمهیداتی انجام شد که تا حدودی این ظرفیت ها پر شوند.

بیشتر بخوانید: رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری/ حقوق دستیاران اعلام شد

وی افزود: امسال با تصویب آیین نامه بورس بر اساس اعلام نیاز دانشگاه ها در چند رشته تخصصی که مورد نیاز کشور هستند سهمیه بورس خواهیم داشت. این سهمیه علاوه بر سهمیه آزاد به صورت بورس اعلام خواهد شد تا در مناطق محروم و در رشته هایی که متقاضی کمتری دارند، بتوانیم دستیار جذب کنیم.

باقری فرد، سپس به جزییات بورس اشاره کرد و گفت: مبلغ بورس به گونه ای است تا برای دستیاران خصوصا آنهایی که به صورت بومی جذب می شوند، ایجاد انگیزه کند. به عبارت دیگر دستیاران بورس، حداقل یک حقوق پزشک عمومی را نیز علاوه بر حقوق دستیاری دریافت خواهند کرد.

وی تغییرات در برنامه دستیاری را موجب بهبود مشارکت خواند و تصریح کرد: امیدواریم که با تغییراتی که در برنامه دستیاری ایجاد کردیم (افزایش دستمزد دستیاران و کاهش شیفت های کاری) باعث شود که امسال تعداد بیشتری از دستیاران را پذیرش کنیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، تاکید کرد: در رشته های مورد نیاز در دانشگاه های خاص و در مناطق محروم علاوه بر اینکه دستیاران به صورت معمول پذیرش می شوند به صورت بورسیه نیز پذیرش خواهند شد تا هزینه بهتری نسبت به سایر دستیاران دریافت کنند و به نوعی بورسیه دانشگاه ها در استان ها خواهند شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229860 برچسب‌ها دانشجویان علوم پزشکی

دیگر خبرها

  • آینده صنعت کشور نیازمند دانشجوی علمی و متخصص است
  • ۱۱۷ نفر در ۲ دوره المپیاد علمی دانشجویی برگزیده شدند
  • ارتباط کم اساتید کشاورزی با بخش واقعی/ جهاد کشاورزی کمکی به مهارت آموزی دانشجویان نمی‌کند
  • دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب را حذف کرد
  • بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب در دانشگاه فنی و حرفه ای حذف شد
  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در مناطق محروم
  • دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق التدریس دانشگاه علمی‌کاربردی
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد